Aktuellt

Nästa spelning:
Den 26/11 lirar Markus Berjlund Band i Sjömanskyrkan , Gävle, på Klubb Nebraska

NY RELEASE 29 AUGUSTI - Markus Berjlund: Som vattendroppar blir ett hav
Sommaren 2020 fick jag frågan från Gefle IF om jag skulle kunna skriva en ny klubblåt åt dem. Vilken ära att få det uppdraget! För mig som följt klubben & lagen sen -70-talet var det ett av de finaste uppdrag jag kunde tänka mig. Och att jag sen fick med Gävles symfoniorkester på inspelningen...ja, det gjorde inte saken sämre!

Förutom symfoniorkestern som leddes av Pelle Larsson så medverkar följande superbeåvade musiker: Christer "Muttis" Björklund - trummor, Daniel Lindblom - gitarrer och bas, Sverker Magnusson - klaviatur och Moa Lönnquist - sång. Daniel Lindblom har producerat och Andreas Ahlenius mixade. Olle Nyberg skrev stråkarret. Classe Persson mastrade det hela. Under resans gång har jag fått bra input från Jonas och Joppe från Gefles supporterklubb Carrickläktaren. Låten premiärspelas på Gavlevallen 28/8. Kommer på Spotify e t c dagen efter.

 

SOMMARSPELNINGEN I SÖRFJÄRDEN
Tack alla ni som kom till spelningen i Kulturkapellet,  Sörfjärden!
 

200604
TID FÖR FOTBOLL(2020)
UTE NU! 
Livet är ett lagspel! Markus Berjlund & Caroline af Ugglas i en fotbollslåt med fokus på att vi behöver varandra!
Marty Willson-Piper spelar gitarr. Andreas Ahlenius har producerat.

 

191201
När videon till Samma stjärna  gjordes så infogades  en text om kampanjen GE DEN FRUSNE EN ROCK som Viskningar och Vrål  gjorde i samarbete med stadsmissionen. Den kampanjen är över men videon finns kvar liksom frusna människor: Fortsätt gärna att stödja det arbete som görs av Stadsmissionen. https://uppsalastadsmission.se/   (finns sidor för Sthlm, Gbg m fl också).

Och kolla gärna på videon igen.

191128
Enkel inspelning av nyskriven låt om man som berörde mig hårt och svårt. Han skulle fyllt hundra november 2019.
Kolla in videon här: Döda inte flugan på väggen

 

190912
Prövade att spela några gamla och några nya låtar i Kryptan, Uppsala. Tack till er som kom och lyssnade!

190906
Under hösten 2019 skulle albumet Om allting går åt helvete så ska du inte följa med  släppas. Det var planen. Men det blir inte alltid som man planerat. Plattan uppskjuten. Ny planerad release våren 2020.

190510
Bilden till det här omslaget togs för 18 år sedan. Låten My, Katja, Evangeline skrevs någon vecka senare . Jag lägger upp den på streamingtjänsterna igen nu när låten blivit lika myndig som dottern.

181215
Julen 2017 så spelades Samma stjärna flitigt i radion. Då drev Viskningar och Vrål och Markus Berjlund kampanjen "Ge den frusne en rock" till förmån för Stadsmissionens arbete. Också i år får låten speltid i P4. De STIM-pengar som låten genererar går fortsatt till Stadsmissionen. Och tycker du också att det är en bra idé att "ge den frusne en rock, ge den hungrige bröd" så gå in på www.stadsmissionen.se eller www.uppsalastadsmission.se  och ge ett bidrag! 

180514
Ny singel med MB. Vit Fjäder. Release den 17 maj. 

Andreas Ahlenius som mixat låten har också arbetat med många andra artister. Bland dem John Lennons son Julian. Efter det att Vit Fjäder var färdigmixad berättade Andreas att Julian driver en organisation som arbetar för att samla in pengar till projekt som jobbar med olika aspekter av hållbar utveckling ( utbildning, trädplantering, rent vatten m m ) och att denna organisation heter...The WHITE FEATHER foundation.  Till denna samlar mitt skivbolag
VISKNINGAR och VRÅL in pengar under resten av 2018. Du kan bidra genom att swisha valfritt belopp till 0709942500. Märk betalningen "Vit Fjäder"

171122
Samma stjärna på P4:s spellista. 
Dessutom listadderad i Finland.

170623
Sommarspelningen!

Sörfjärdens kapell den 1 juli kl 20.00

Efter några års uppehåll återkommer Markus till Kulturkapellet i Sörfjärden för en intim spelning med ett akustiskt anslag. Kompar gör R Erik Svalfors, Mikael Björk och David Berjlund. På setlistan finns såväl låtar från höstens skivsläpp "Du duger" som från den sommardoftande Hunden heter Happy-plattan. Dessutom en och annan cover, en Dylan -tolkning och en gästartist som kommer cyklandes till kapellet.

För att fira att P4 för åttonde sommaren i rad spelar  I ett ljummet sommarregn så är det fri entré. 


161019
Nytt minialbum med 6 låtar


 

160828
Ny singel tillsammans med PARADISET och Linnea Kurkiala.