191128
Enkel inspelning av nyskriven låt om man som berörde mig hårt och svårt. Han skulle fyllt hundra november 2019.
Döda inte flugan på väggen

 

190912
Prövade att spela några gamla och några nya låtar i Kryptan, Uppsala. Tack till er som kom och lyssnade!

191206
Under hösten 2019 skulle albumet Om allting går åt helvete så ska du inte följa med  släppas. Det var planen. Men det blir inte alltid som man planerat. Plattan uppskjuten tills vidare. I väntan på den så släpps En dag utan planer. 

190531
Berjlund stabil som vanligt
Uppsalaveteranen Markus Berjlund är på gång med ett nytt album (”Om allting går åt helvete så ska du inte följa med”). I väntan på det släpper han 31 maj ”Hett, hett, hett”, en traditionell Berjlund-låt med sköna soulvibbar tack vare kören, en svängig blåssektion och Sverker Magnussons klaviaturspel. Stabilt var ordet.
Upsala Nya Tidning 31 maj

190531
Singelsläpp Hett, hett, hett från kommande albumet Om allting går åt helvete, så ska du inte följa med.

Hett, hett, hett  är en jubelsång i hänryckningens tid där hjärtan står i brand samtidigt som jorden får det regn den behöver. En bröllopssång för gifta och ogifta. En hyllning till kärleken, extasen och taxin genom regnet till hotellet.

Medverkande musiker:
Christer Björklund, Ubbe Hed, Daniel Lindblom, Sverker Magnusson, Sofia Westlin, Johanna Tysk, 
Marika Erlandsson, Christofer Schultz, Lennart Lind, Anders Jacobsson Gottberg.
                                                        Producerad av Daniel Lindblom och mixad av Andreas Ahlenius. Mastring Classe Persson.

190510
Bilden till det här omslaget togs för 18 år sedan. Låten My, Katja, Evangeline skrevs någon vecka senare . Jag lägger upp den på streamingtjänsterna igen nu när låten blivit lika myndig som dottern.

181215
Julen 2017 så spelades Samma stjärna flitigt i radion. Då drev Viskningar och Vrål och Markus Berjlund kampanjen "Ge den frusne en rock" till förmån för Stadsmissionens arbete. Också i år får låten speltid i P4. De STIM-pengar som låten genererar går fortsatt till Stadsmissionen. Och tycker du också att det är en bra idé att "ge den frusne en rock, ge den hungrige bröd" så gå in på www.stadsmissionen.se eller www.uppsalastadsmission.se  och ge ett bidrag! 

180514
Ny singel med MB. Vit Fjäder. Release den 17 maj. 

Andreas Ahlenius som mixat låten har också arbetat med många andra artister. Bland dem John Lennons son Julian. Efter det att Vit Fjäder var färdigmixad berättade Andreas att Julian driver en organisation som arbetar för att samla in pengar till projekt som jobbar med olika aspekter av hållbar utveckling ( utbildning, trädplantering, rent vatten m m ) och att denna organisation heter...The WHITE FEATHER foundation.  Till denna samlar mitt skivbolag
VISKNINGAR och VRÅL in pengar under resten av 2018. Du kan bidra genom att swisha valfritt belopp till 0709942500. Märk betalningen "Vit Fjäder"

171122
Samma stjärna på P4:s spellista. 
Dessutom listadderad i Finland.

170623
Sommarspelningen!

Sörfjärdens kapell den 1 juli kl 20.00

Efter några års uppehåll återkommer Markus till Kulturkapellet i Sörfjärden för en intim spelning med ett akustiskt anslag. Kompar gör R Erik Svalfors, Mikael Björk och David Berjlund. På setlistan finns såväl låtar från höstens skivsläpp "Du duger" som från den sommardoftande Hunden heter Happy-plattan. Dessutom en och annan cover, en Dylan -tolkning och en gästartist som kommer cyklandes till kapellet.

För att fira att P4 för åttonde sommaren i rad spelar  I ett ljummet sommarregn så är det fri entré. 


161019
Nytt minialbum med 6 låtar


 

160828
Ny singel tillsammans med PARADISET och Linnea Kurkiala.